Mijn verhaal

Mijn verhaal

foto van ons.815

Een paar jaar geleden werd bij mij prostaatkanker geconstateerd, welke reeds uitgezaaid bleek. De behandeling bestond uit een hormoontherapie: dagelijks pillen en 2 maal per jaar een injectie. De PSA zakte van 178 tot onder de 1.

Na verloop van een paar jaar steeg de PSA weer. Volgens mijn behandelaar was op een bepaald moment de stijging in een korte periode zo groot dat chemotherapie werd ingepland.

Mijn vrouw en ik zijn toen eerst met vakantie gegaan. Sri Lanka was ons doel. In ons hotel ondergingen wij gedurende 14 dagen een Ayurvedische behandeling, waaronder het gebruik van vele soorten kruiden. In gesprekken met artsen werd duidelijk dat Katupila, een kruid dat uitsluitend in Sri Lanka en in een deel van India groeit, een goed middel is om kanker te bestrijden.

Thuisgekomen heb ik Katupila op het internet opgezocht en vond een kruidenthee waarin Katupila is verwerkt. Deze thee heb ik besteld en een paar maanden gedronken. Tot mijn niet geringe verbazing was mijn PSA weer gezakt.

Vervolgens heb ik een second opinion aangevraagd bij een andere oncoloog en na het meten van de PSA heeft mijn huidige behandelaar de hormoonpillen geschrapt. Van de zo gevreesde chemobehandeling was ineens ook geen sprake meer.

Ik leg een duidelijk verband tussen Katupila en mijn huidige medische situatie.

Nu is elke kanker anders en reageren mensen allemaal weer verschillend. Natuurlijk kan ik geen garantie geven op genezing na gebruik van de drank. Misschien is het ook geen genezing, maar een verlenging van een periode zonder problemen.

In elk geval ben ik er blij mee en kan ik iedereen aanbevelen Katupila ook te proberen.

Ook mijn eerste leverancier uit Sri Lanka heeft zo’n ervaring. Bij hem werd schildklierkanker vastgesteld. Na drie maanden de kruidenthee, waarin Katupila voorkomt te hebben gedronken, bleek bij een operatie geen kanker meer aanwezig te zijn.

Vanuit het goede contact dat wij samen hadden, heeft hij mij gevraagd of ik importeur wil worden voor Nederland. Samen met mijn vrouw ben ik aan deze uitdaging begonnen.

Er zijn (nog) geen wetenschappelijke bewijzen dat Katupila inderdaad werkt. De Universiteit van Colombo op Sri Lanka heeft een onderzoek gedaan, maar of dat vergelijkbaar is met de medische onderzoeken in Nederland is de grote vraag. De farmaceutische industrie die de grote kostbare medische onderzoeken financiert heeft er geen belang bij om de goede werking van Katupila te onderzoeken.

Recent heb ik weer een bezoek gebracht aan mijn oncoloog.

De PSA was tijdens het eerste consult aan mijn oncoloog nog steeds onder de 1. Bij het volgende bezoek was dat ruim onder de 2. Tijdens het eerste consult heb ik de oncoloog verteld dat ik al een jaar lang Katupila thee dronk. Hij reageerde daar niet negatief op. Ik vreesde een opmerking in de trant van “wat een onzin”. Hij vertelde mij dat er weinig kruiden zijn die effectief zijn bij de bestrijding van kanker. Ze bestaan echter wel. Bijvoorbeeld een Chinese thee die uiteindelijk na onderzoek vrouwelijke hormonen bleek te bevatten en die de strijd met de kankercellen aangaan.

Medicijnen hebben een bepaald effect op het menselijk lichaam, maar hebben ook bijwerkingen. Dat geldt ook voor kruiden. Op mijn vraag of hij negatieve effecten had gezien in het bloedonderzoek door het gebruik van Katupila gaf hij als antwoord dat alles in orde was. Hij gaf het advies: “Blijf de thee maar gewoon drinken en samen gaan wij dit probleem te lijf”.

Mogen wij de wens uitspreken dat door het gebruik van Katupila het leven er voor veel mensen zonniger zou kunnen gaan uitzien.

Reinoud Rijntjes

Bestel het product