Over Katupila

Over Katupila

KATUPILA (FLUEGGEA LEUCOPYRUS / Bush Weed Indian Snowberry)

Botanische naam: Maytenus emarginata

Engelse naam: Red spike thorn

Katupila is een doornachtige struik die in vele delen van Sri Lanka groeit en ook voorkomt in India. De jungles waar deze struik groeit, met name in het Hambantota District op Sri Lanka, zijn vaak moeilijk begaanbaar. Het plukken van de bladeren is door de scherpe doornen niet eenvoudig. De struik wordt gemiddeld 1,5 meter hoog. De bladeren zijn donker groen van kleur, rond en smal van vorm. De bloemen en vruchten zijn klein en licht groen gekleurd.

Helaas schijnt deze doornachtige struik snel te verdwijnen als gevolg van het kappen van de jungle, zodat het in de toekomst mogelijk moeilijk wordt om Katupila te vinden.

Nadat het uit de jungle is gehaald, wordt het in een zoutbad gewassen en gedroogd, waarna het kruid in kleine stukjes wordt vermalen.

Katupila wordt toegepast bij de Ayurvedische geneeswijze. Reeds in de oudheid gebruikten Ayurvedische artsen dit middel om kanker te bestrijden. Katupila werkt preventief en wordt bij de bestrijding en behandeling van vele ziekten, waaronder kanker, toegepast bij man, vrouw, jong en oud.

De smaak van het kruid is enigszins houtachtig en het aftreksel smaakt gewoon naar thee. Vele gebruikers zijn enthousiast over de smaak.

Ieder deel van deze plant is volgens de Ayurveda geschikt om medicijnen van te maken. De bladeren werken desinfecterend. Een extract uit de bladeren wordt gebruikt om geïnfecteerde weefsels te behandelen. Door de desinfecterende eigenschap werkt Katupila ook preventief.
Katupila wordt ook gebruikt bij de behandeling van tumoren, abcessen, vergiftigingen, vruchtbaarheidsproblemen, aambeien, nierproblemen, anorexia, slechte spijsvertering, galproblemen, verkoudheid, gespannenheid en algemene zwakheid, maar ook o.a. bij de behandeling van fracturen.

De kosten van dit product zijn uiterst schappelijk en zeker het proberen waard.

Indien u dit product wilt bestellen, klik dan hier voor het bestelformulier.

Bestel het product